keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Vastauksia kysymyksiinne

Ihania kysymyksiä, kiitos, ja aloitan hiukan alusta. Heli kysyi suosikkiluomiväristäni.

Minulla on niitä ollut oikeastaan kaksi. Toisen jämät rikoin pannusta syksyllä, mutta uusi olisi tarkoitus hankkia. Se oli joskus täälläkin esittelemäni hopeanvaaleanruskea sävy Christian Bretonin valikoimista. Se ensimmäinen suosikkini oli joskus nuorena ostamani Cover Girlin luomiväripuikko, joka jossain valissa oli hopeanvärinen ja taas toisessa hohti kultaa.

Eekku kyseli, että miten päädyin bloggaamaan. Siihen on yksinkertaista vastata. Minulla todettiin rintasyöpä toiseen kertaan ja jäin sitten pitkälle sairauslomalle, mitä ei työpaikalla ymmärretty ollenkaan. Piti keksiä jotakin, joka vie ajatuksen muualle.

Sari kyseli, että mikä on mielestäni oikeasti toimiva ainesosa kosmetiikassa. Sain toissajouluna Michael-papalta kirjan "Bad Science", jossa teilataan monia uskomuksia. Minä en ihan allekirjoita kaikkia sen väittämiä, vaikka hyviä kommentteja siinä onkin. Mm. kosmetiikasta siinä todetaan kategorisesti (hiukan yksinkertaistaen), että muussattu kasvis ja sen selluloosa muuttuu iholla kalvoksi, joka kiristää sen, kun kalvo kuivuu.

Ei se ihan niin mene. Hyaluronihappo ja glyseriini kosteuttavat ihoa, jolla on sinänsä pehmentävänä siloittava vaikutus. Ne myös sitovat vettä ihoon, jolloin rypyt ikäänkuin täyttyvät. Vaikutus on kuitenkin tilapäinen ja loppuu, jos kyseisten aineiden käyttö lopetetaan.

Oikeasti on kuitenkin olemassa joitain tutkimuksia siitä, että Matrixyl2000, retinoli ja peptidit saattaisivat vaikuttaa ihon nuorekkuuteen, muista aineista ei ole tarkempaa tietoa.

Ihon rypyttömyyteen vaikuttavat lähinnä elämäntavat (tupakoimattomuus ravinto yms.). Ihon kunto riippuu myös geeneistä (ks. tämä artikkeli telomeereista). Esim Puolassa on joskus sosialismin aikaan tutkittu tätä telomeeriasiaa kosmetiikan näkökulmasta ja mm. farmasian tohtori Irena Eiris on tehnyt tätä tutkimusta ja julkaissut oman ihonhoitosarjansa. Valitettavasti noita tutkimusten tuloksia harvoin läytää englanniksi, enkä osaa venäjää tai puolaa, mutta jos sattuu näitä hänen tuotteitaan jostakin löytämään (ainakin Gdanskin lentokentällä on valikoimaa), niin vaikka ne ovat puolalaiseksi kosmetiikaksi jnkinverran hintavia, kannattaa ostaa.

Vastailu jatkuu pieninä annoksina.....

Baselilainen basiliski SBB:n rautatieaseman katolla. Kuva napattu lentokenttäbussista, joten ei ole maailman parhaimpia.

5 kommenttia:

  1. Ihonhoidon tieteestä: Jos ihoa toistuvasti "pullistetaan" turvottavilla aineilla, venyykö iho (eli kasvaako sen pinta-ala) ja näyttääkö se lopulta vain entistäkin ryppyisemmältä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en usko, että se ihoa venyttää sentään niin paljoa! Joskus tosin olen ajatellut, että varmaankin liiallisuuteen menevät huulten pistoshoidot (hyaluronifillerit) saattavat huulille sen tehdäkin...

      Mutta se on totta, että jos ihoa lakkaa hoitamasta, kyllä se kummasti kurtistuu! Taikka ainakin ero on melkomoinen!

      Poista
  2. Olen nähnyt paljon Irene Eirisin tuotteita (muistaakseni) ihan Rossmannilla Puolassa käydessäni. En ole tullut ostaneeksi, koska merkki on ihan vieras. Mielenkiintoista tietää, että taustalla on ihotautilääkäri ja tutkimuksia. Täytyypä tutkia uudemman kerran Puolan reissulla. Puolalaiset tuotteet ostan aina Puolasta hinnan takia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjasin hiukan tekstiäni, eli Irena Eirisin nimen ja sen, että hän on farmasian tohtori, ei siis ihotautilääkäri. Mistähän tuollainen fiba pääsikin tulemaan.

      Varmaan olet Rossmanilla nähnyt. On todellakin hieman hintavampaa kuin muu puolalaiskosmetiikka, mutta hänellä on hieman edullisempikin linja, Lirene.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!