maanantai 20. helmikuuta 2017

Parsaa

Ollen täällä kokkaillut parsaa innoissani. Vaikka pidänkin grillaamista parhaana tapana saada maukas parsaruoka, en kuitenkaan täysin hyljeksy keittämistäkään. Ainakin bearnaisekastikkeen kanssa se on näinkin herkullista.

Jotenkin  minulla tulee aina parsasta mieleen Münchenin lentokenttä, kevät ja eräs tietty ravintola siellä. Joskus takavuosina tuli käytyä siellä aika useasti, joko kotiinpäin tullessa Nizzasta tai muuten vain, työmatkoilla tai olilla huvireissuilla.


Yritän huomenna pureutua niihin kysymyksiinne, mutta tänään oli ihan pakko julkaista tämä parsapostaus yhden reseptin kera. Ystäväni Lontoossa tekee ihan sikamaisen hyvää parsamoussea, joka varsinkin kylmäsavulohen kanssa tarjoiltuna on todella herkkua. Tämä onnistuu hyvin edullisesta purkkiparsasta.

Parsamousse (6:lle)

1 kg keitettyä parsaa
1 3/4 dl majoneesia
1 1/2 dl kuohukermaa vatkattuna vaahdoksi
11 g liivatetta
3 rkl vastapuristettua sitruunamehua (minusta saa laittaa hieman enemmänkin)
4 munanvalkuaista
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ota talteen muutama kaunis parsa koristelua varten. Ota puumainen osa varsista pois, paloittele ja soseuta keitetyt parsat. Kääntele seokseen majoneesi ja kermavaahto.

Liota liivatetta sitruunamehussa ja lämmitä seosta varovaisesti niin, että liivate sulaa täysin. Lisää seokseen hiukan parsaseosta, sekoita ja lisää se parsa-majoneesi-kermavaahtoseokseen. Mausta.

Viimeisenä vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seos muiden aineiden sekaan. Kaada seos souffléevuokaan. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä 3-4 tuntia.

Koristele parsoilla ja kylmäsavulohella, sitruunalohkoilla ja tillillä. 

Koko valmistukseen menee n. 30 minuuttia plus hyytymisaika. Sopii vaikkapa alkuruoaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!