sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Englantilaiset teeleivät, eli scones

Nyt kun olen vaahdonnut tuosta iltapäiväteestä niin on kai pakko laittaa jakoon myös noitten ihanien teeleipien ohje. Nämä ovat todella helppoja tehdä, eikä teko vie aikaa kuin varttitunnin.



Teeleivät eli sconesit (6-8 kpl)

400 g jauhoja (ideaalisesti self-raising flour, jota saa hyvinvarustetuista marketeista)
55 g kylmää voita
1/2  tl leivinjauhetta (jos käytätä tavallisia jauhoja, laita 1-1 1/2 tl)
1/2 tl suolaa
runsas 1 rlk sokeria (jos haluat teeleivistäsi hiukan makeita)
2 1/2 dl maitoa
1 vatkattu muna

Laita uuni päälle 200 C. Laita leivinpaperi pellille.

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon. Lisää sokeri ja suola ja sekoita. Nypi seuraavaksi kylmä voi jauhojen sekaan, kunnes seos on murumaista.

Tee koko taikinan keskelle ja laita siihen vatkattu muna. Sekoita. Lisää maitoa kunnes seos on notkeaa ja leipoutuvaa (maitoa ei välttämättä tarvitse käyttää koko määrää, riippuu jauhoista, miten paljon).

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja tee siitä pötkö (älä vaivaa liikaa, ettei leipien mureus kärsi), jonka leikkaat 6-8:ksi pyöreäksi kiekoksi.

Laita kiekot pellille ja voitele ne maito-kananmunaseoksella. Paista 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kohonneita ja kullanruskeita. Jäähdytä ritilällä ennen tarjoamista.

Koska Suomesta ei (varmaankaan) saa clotted creamia tarjoiluun, tee sitä itse sekoittamalla 50% kermavaahtoa ja 50% mascarponea). Tarjoile lisänä myös aprikoosi-, mansikka-, vadelma- tms. hilloa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!