torstai 31. heinäkuuta 2014

Silikonit kosmetiikassa - hyvä vai huono?

Blogiini tuli hyvä kommentti ja kysymys, kopioin sen tähän ja yritän vastata  - kemiantuntemukseni on peräisin parinkymmenen vuoden farmasian tutkimuksesta, eli ei niin hyvä, mutta jotakin sentään.

"Silikonista. Ihmettelin kun Dermalogican verkkosivulla Multivitamin power firm -silmänympärysvoiteen esittelyssä lukee, että silikonit sulavat ihoon häivyttäen ja tasoittaen juonteita. Olisikohan se silikoni tuo tuoteselosteena ensimmäisenä oleva aines: cyclopentasiloxane … ja on siellä polyeteeniäkin. Tuntuvat oudoilta muovit silmänympärysvoiteessa. Näköjään siis silikonia on muillakin merkeillä. Sinä tunnet kemikaaleja, sanopa vielä lisäsananen asiasta."

INCI-listassa luetellaan aineet suurimmasta  pitoisuudesta lähtien. Syklopentasiloksaani on todellakin  silikonia, kuten arvasitkin.

Syklopentasiloksaania käytetään kosmetiikkatuotteissa lähinnä "hoitavana" aineena, liuottimena ja liukastimena. Se voi myös toimia vettä hylkivänä ainesosana esimerkiksi hiustuotteissa. Hiuksille ja iholle se tuo tasoittavan ja silkkisen tunteen ja voi myös siloittaa ryppyjä. Hoitavuuden laitoin lainausmerkkeihin, koska en ole niin varma siitä ominaisuudesta. Lue lisää alla.

Silikonit ovat jänniä aineita, jotka voivat olla orgaanisia tai epäorgaanisia polymeerejä. Näillä molekyyleillä voi olla monenlaisiakin ominaisuuksia. Tuossa aiemmassa linkissäni on asia esitetty aika kattavasti, kiitos kirjoittajan.


Kuva: Anniina Nyholm.
 
 Huonoa noissa aineissa on se, että ne todennäköisesti ovat hormonihäiritsijöitä. Ne myös ovat kumulatiivisesti ekotoksisia, mikä on vielä huonompi juttu, IMHO.  Lähde täällä. Silikonit ovat erityisen haitallisia merieläville. Esimerkiksi Kanadassa hallitus on pyytänyt lisätutkimuksia kosmetiikassa käytettävistä silikoneista ja niiden turvallisuudesta.

Etenkin syklopentasiloksaani aiheuttaa usein iho- ja silmä-ärsytystä. Osa aineesta pääsee myös systeemiseen jakeluun ihmisen elimistössä, ihon kautta ja sen vaikutuksista ei vielä ole tarkkaa tietoa.

The Journal of Toxicology on muuten raportoinut tapauksista, joissa silikoni-injektiot (ns. fillerit, joilla täytetään  esim. ryppyjä) ovat aiheuttaneet monien elinten toiminnan häiriöitä (multi-organ failure). Esimerkiksi silikonista tehtyjen rinta-implanttien on todettu haittaavan lisämunuaisten ja maksan toimintaa, aiheuttaen kroonista tulehdusta aineen muuttuessa pienemmiksi partikkeleiksi. Eläinkokeissa aine on tuhonnut munuaisia ja haimoja (Stanford Medical Bulletin, 10:1 [1952], 23-26.) "That silicone is toxic in both animals and man is well proven", stated John S. Sergent, M.D., and colleagues in Textbook of Rheumatology(W.B. Saunders Company, 1993).

Tästä syystä liiallinen silikonien käyttö kosmetiikassa hirvittää minua, eikä se ole edes miellyttävää iholla, jos voide muuttuu paksuksi pastaksi. Polyeteenistä laitan erillisen postauksen, jotta kysymykseen tulisi vastattua kunnolla.


Pikaostos Stockalta

Satuin tallustamaan Stockmannin ohi  - ihan siis vaan ohi, mutta jotakin tarttui hihaan. Kahdeksan euron ostos pöntöstä, jossa ei ollut edes hintaa.





15 millilitran BB-voide,juuri sopivan kokoinen. Inhoan liian suuria pakkauksia, joita usein ei edes tule käytettyä loppuun. Matkallekin juuri sopiva, kiva sävy jne. Eikä liikaa hintaa. 8 euroa. Käykääpä bongaamassa.

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Trish McEvoy Black Rose Oud - mikä ihmeen OUD?

Satuin saamaan jo oikeastaan aikoja sitten näppeihini pikkupullon tuota yllämainittua parfyymiä. Onpas viekoitteleva tuoksu....


Eriväriset ruusut todellakin tuoksuvat erilaisilta, mutta mitä sitten on se parfyymeissä usein mainittu "oud"?

Sen lisäksi, että oud on arabialainen soitin, se on todellakin jotakin muutakin. Oudia saadaan trooppisesta Agar-puusta (Aquilaria) silloin kun siihen iskee tietynlainen home, Phialophora parasitica, jolloin puu alkaa tuottaa kallisarvoista, tummaa ja tuoksuvaa pihkaa, joka on parfyymin ainesta, ja jota kutsutaan siis oudiksi. Puun uskotaan olevan peräisin Intian Assamin alueelta, mutta nykyään se on levinnyt kaikkialle Kaakkois-Aasiaan.

Oud tuoksuu kompleksisen makealta, puumaiselta ja aromaattiselta, ja siksi se on todella arvostettu parfyymien raaka-aine. Koska se on luonnollista alkuperää, se harvoin ärsyttää ihoa. Koska se on harvinainen ja todella haluttu parfyymien raaka-aine, se on ehkä myöskin maailman kallein sellainen. Sen hinnaksi arvioidaan puolitoista kertaa kullan hinta, ja siksi sitä monasti kutsutaankin juoksevaksi kullaksi.

Oud muodostaa kompleksisuutensa vuoksi usein parfyymien pohjatuoksun. Sitä voi käydä nuuskuttelemassa vaikka Estée Lauderin Sensuous-tuoksussa, tai Amouagen Epic Woman-tuoksussa. Tai vaikkapa tässä Trish McEvoyn tuoksussa, jos sellaisen sattuu saamaan käsiinsä.



Miltä sitten tämä Trish McEvoyn parfyymi tuoksuu? Fragrantica kertoo seuraavaa:

Ylellinen, hypnoottinen, moderni tuoksu, jossa yhdistyy musta Baccara-ruusu ja kallisarvoinen ja haluttu oud. Elinvoimaisen tulinen tuoksu, jossa on eksoottisia mausteita ja aistillista metsää.

Pintatuoksu: Tuoreita vadelman lehtiä, täyteläistä litsiluumua, osmanthuskukkaa, japanilaista sahramia, mustapippuria.

Keskituoksu: Mustan Baccara-ruusun terälehtiä, papyrusta, keskiyön orkideaa, suitsukkeita.

Sydäntuoksu: Oud-öljyä, santelipuuta, sensuellia myskiä, patsulia, Madagaskarin vaniljaa.

Luonnollisia aineita: Bulgarialaista ruusuöljyä, rose-absolutea, patsuliöljyä, geraniumöljyä, sypressiöljyä, Egyptinkuminaöljyä, seetripuuta ja bentsoehartsia.

Voisin sanoa, että onpa erittäin lumoava tuoksu, erikoinen. 



tiistai 29. heinäkuuta 2014

Trish McEvoy Instant Eye Lift

Tässä on ehdottomasti yksi maailman parhaimmista, tai ellei paras silmänalusten peittotuotteista! Trish McEvoy on aika tuntematon merkki Suomessa, mutta muualla maailmassa ei niinkään.


Makeupalleyn arvosana tästä on huippuluokkaa, vaikka arvostelyja on tähän mennessä vain 9. Pitääkin lisätä omansa joukon jatkoksi. Voidemainen ja värillinen peitevoide on öljytön, kosteuttava ja täyttää juonteita. Pigmenttipitoisuus on hyvä, voide itsessän ohutta ja levittyy hyvin, ja sitä on saatavilla kaksi sävyä. Minulla on käytössäni no 1.

Hiukan suttuinen levitin, sillä se on ollut kovassa käytössä.

INCI-lista näyttää tältä:

 Aqua/(water), cyclopentasiloxane, talc, butylene glycol, glyceryl ethylhexanoate/stearate/adipate, trimethylsiloxysilicate, cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone, isononyl isononanoate, kaolin, ppg-25-laureth-25, disteardimonium hectorite, polymethyl methacrylate, polysorbate 20, glycerin, dimethicone, methicone, phenoxyethanol, hydrolyzed wheat protein, carbomer, palmitoyl pentapeptide-4, tocopheryl acetate, sodium hyaluronate, hesperidin methyl chalcone, steareth-20, dipeptide-2, palmitoyl tetrapeptide-7, isobutylparaben, isopryopylparaben, butylparaben, sodium dehydroacetate, methylparaben, disodium edta, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, citronellol, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene, linalool, parfum (fragrance).

May Contain (+/-): ci 77891 (titanium dioxide), ci 77491, ci 77492, ci 77499 (iron oxides).


Se sisältää näköjään peptidejä, jotka tasoittavat ja kiinteyttävät ihoa, parantavat ihon sävyä ja vähentävät ryppyjen muodostumista uudistamalla ihoa ja kiihdyttäen kollageenisynteesiä. Näköjään siinä on myös silikonia, mutta ei niin paljoa, että siitä muodostuisi inhoamani paksu ja muovimainen kerros iholle. Siinä on myös antioksidantteja.

Parabeeneista ja bentsyylisalisylaatista en niin paljoa tykkää, mutta menköön tässä, koska tuote on muuten niin mainio.

Minulla on oikean silmäni alla paha tumma arpi, sillä olen joskus kakarana repinyt silmänalukseni piikkilanka-aitaan. Siihen on ollut vaikea löytää tarpeeksi peittävää voidetta, joka ei pakkautuisi naururyppyihin, mutta tämä peitevoide on ollut pelastus.

Sitten kuvia:

Ennen....

....ja jälkeen.




Hiukan ovat ripset takkuisennäköiset, pitää harjata... Maskara muuten on Kiss Me Heroine (Heroine Make, japanilainen merkki, josta olen kirjoitellut aiemmin ja jota kehutaan kovin Makeupalleyssä.

 Esittelen tässä lähitulevaisuudessa vielä toisen hyvän peiteaineen. Nämä molemmat kannattaa laittaa ostoslistalle, jos esim. USAssa käy. Myydään niitä toki muuallakin ja netistä saa.

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Liikuntapäiväkirja kahdelta viikolta - 47 viikkoa takana

Jotenkin viimeistä edelliseltä viikolta jäi katsaus tekemättä. Eipä nyt niin hirveästi raportoitavaa oikeasti ollutkaan, vaivaiset kolme tunnin aerobista tein  - kuntopyörällä nekin.

Viime viikko olikin sitten parempi. Kolme salillakäyntiä, joista kaikilla tunti aerobista ja kahdella puntti- ja laitesarjoja. Ei kuitenkaan ihan koko ohjelmaa läpi.

Miten se onkin näin vaikea käynnistää rutiineja laiskottelun jälkeen?

Olen tullut siihen tulokseen, että kyse on epämukavuuden sietämisestä. Joskus jopa kivun. Liikunta on epämukavaa, mutta siihenkin voi itsensä totuttaa. Sitten taas huomaa laiskottelun jälkeen, ettei muka millään sietäisi sitä epämukavuutta. Minullakin tuo kuntopyöräaerobinen alkoi vasta nyt tuntua siltä, etten koko ajan ole tuijottamassa aikaa vaan siedän sen tunnin ajan jatkuvan, kovalla vastuksella polkemisen aiheuttaman epämukavuuden tunteen. Ja myös sen pienen kivuntunteen, mitä kunnon puntti- tai laitesarjat tuovat ennenkuin ne on saatettu loppuun.

 Huomaa kyllä taas, ettei noin pitkäksi aikaa olisi kannattanut pysyä poissa salilta. Reisiprässissäkin aloitin pariakymmentä kiloa alemmalla punnusnipulla kuin normaalisti olisin sarjat tehnyt, ja hyvin silläkin sai reisilihaksensa siihen kuntoon, että tuntui.

Pystypunnerruksissa tosin otin normaalit painot, joilla olin ennemminkin harjoitellut ja rintalihaksissa kyllä tuntuu. Samaten käsivarren koukistajat harjoitin samalla puntilla kuin aiemmin ja pahus että ne ovatkin olleet kipeät koko viikonlopun! Parasta siis vain jatkaa samaan tahtiin ilman taukoja, jos ei halua tätä tauonjälkeistä inhottavaa oloa käydä läpi.

Ensi viikon tähtäimessä on koko saliohjelma läpi kaksi kertaa + vähintään kolme varttia kovaa pyöräilyä ennen sitä. Aerobista toiset kaksi, mieluiten kolme. Katsotaan, miten onnistuu.


Erno Laszlo - todella pysyvä meikkipohja

Lupailin kertoilla teille lisää Erno Laszlon tuotteista, ja tässä nyt sitten aloitan siitä, mikä sai minut yleensäkin kiinnostumaan brändistä.

En liene aioa, joka kesähelteillä on kamppaillut naamassa pysyvän meikkivoiteen löytämiseksi. Shiseidon erinomaisesti pysyvän ja UV-suojalla varustetun BB-voiteen lisäksi löysin tämän EL:n Shake-it -meikkipohjan, joka ei todellakaan tarvitse puuteria pysyäkseen hyvin kasvoilla.

Valittavana on laaja skaala sävyjä, erittäin vaaleitakin, kuvassa oleva sävy on "Neutral".

Pullo kyllä näytti vähintäänkin omituiselta, kun sen käteeni sain. Pigmentit olivat pohjalle painuneena.

Ravistelun jälkeen seos oli tasaista, mutta tuntui ihan vedeltä pullossa kun sitä ravisteli.

Todella juoksevaa se onkin, itse asiassa piti miettiä oikein miten sen saa kasvoilleen ;)  Ratkaisu löytyy tästä videosta:



Se ei ole oikeastaan pelkästään kevyt meikkipohja, vaan myös aknen/öljyisen ja rasvaisen ihon hoitovoide, joka todella ainakin minulla on karkoittanut satunnaiset finnit naamasta.

Aurinkosuojaa siinä ei ole, ja se sisältää alkoholia, joten en suosittele sen käyttöä jos oleilet auringossa. Voisin sanoa, että iltarientoihin todella hyvä ja luonnollisen näköinen, eikä pohjustusta tarvitse olla koko ajan korjaamassa. Katsokaapa vaikka!

Voide ei ole todellakaan mitään paksua, mutta on kerrostettavissa, jos tarvitaan. Olo on puhtaan tuntuinen, koska se ei nuhjaannu iholla hiotessa. Kuivaihoisille en kylläkään tätä missään nimessä suosittele, vaikka se sisältää myös kosteutta ihoon sitovia ainesosia.

Ennen, puhdas iho...

...ja jälkeen, ilman mitään pohjustusainetta. Kännykän kamera on hiukan huono...sama poski kuitenkin kyseessä.

Tämä voide oli niin iloinen ylläri toimivuudeltaan, että kiinnostuin sarjasta muutenkin. Strawberrynet ainakin myy Erno Laszloa, jos sinäkin kiinnostuit.

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kynsivinkki!


Leppisporukan puutarhakutsut

Eilen oli ihan jumalattoman kiire päivä, asioilla, salilla ja sitten vielä rupesin leipomaan  - todella hyvä idis tässä helteessä ja kiireessä. Olin ajatellut viedä Ladybirds-porukkamme Barbaralle jotakin amerikkalaisaiheista, koska hän oli kutsunut meidät uuteen asuntoonsa syntymäpäivilleen. Koska hänellä tuli tasaluku täyteen, hän on lähdössä poikiensa kanssa syksymmällä New Yorkiin, tästä syystä piti olla amerikkalaisaiheista, eli leipaisin vanilja-karpalo-vadelma  -kuppikakkuja noinvain suitsaitsukkelaan.

Muina lahjoina vein kunnon NYCin kartan, laminoidun ja taitettavan sellaisen, johon voi tussilla laittaa merkintöjä, jotka voi sitten pyyhkiä pois. Kukkakimppuna toimi joskus talvella Gdanskin lentokentältä ostamani tikkarikimppu.

Todellakin hikoilin kiireessä koristellessani kuppikakut: aiemmin hankkimani syötävät synttäritoivotuskoristeetkin piti vielä leikellä irti arkista, grrr...! Siinäpä oli harjoitusta kömpelölle leikatulle kädelle!

Juhlakalu keskellä selin valkoisessa mekossaan.



Barbaralla oli myös kuppikakkuja leppiskoristein, suklaisia sellaisia!

Tikkarikimppuni keskellä oli punainen, puinen leppis, siksi sen ostinkin jo talvella valmiiksi.

Hieman huteralla kädellä leikattu koriste.

Kuppikakut pakkasin kivaan, postista ostettuun Finlaysonin kuvioilla koristettuun laatikkoon.

Jopa paperivuoissa oli leppäkerttuja.

Ruokatarjoilu oli erinomanien, salaatteja, patonkia, grillattua jyväkananpoikaa ja corn-on-the-cobseja grillistä. Jälkkärinä kahvia, teetä ja kuppikakkuja. Juomana Pimm'siä/viiniä/vettä. Oli hauskaa nähdä taas porukka koossa!

Niin ja uutta asuntoa juhlittiin myös. Seinillä oli hauskoja kirjoituksia, vinkkii muuten sisustajille! Esimerkiksi tämä resepti oli olohuoneen peräseinällä, ja näkyi hyvin avokeittiöstä!


perjantai 25. heinäkuuta 2014

Hikeä pukkaa

Vaikka jätski olisikin kiva juttu helteisenä päivänä, niin kuten sanottu, pidän kaupan jätskejä ihan liian makeina. Itse en ole toistaiseksi sellaista jaksanut vääntää kun on ollut kaikenlaista vipinää.

Minun paras jäätelönkorvikkeeni on kylmä viili, ja se maustetaan appelsiinimarmeladilla. Eikä ihan millä tahansa appelsiinimarmeladilla, vaan sen pitää olla iHerbistä saatavaa vähemmän makeaa ja enemmän juoksevaa sorttia.

Tämän marmelaadin ainoa huono puoli on hedelmäsokeri, mikä on maksalle myrkkyä, mutta eipä sitä kuitenkaan niin suuria määriä päivässä saa.
 
Luomuviili on hyvää appelsiinin maun kanssa...marmeladissa saisi tosin olla enemmän noita kuorenpaloja.

Tästä aasinsilta siihen, hikoaako helteellä niin paljon, ettei meikki pysy naamassa? Kun on minusta kyse, niin valitettavasti näin on. Heinäkuun Ellessä (UK) TV:stäkin tuttu meikki- ja tyyliguru Lisa Elridge kertoo, miten meikin saa pysymään kasvoilla hellekelin riennoissa.

Maikin pohjustus on kaikki kaikessa. Rasvaiselle ja herkästi öljyyntyvälle iholle Lisa suosittelee esimerkiksi Bioderman Sébium Pore Refineriä (joka onkin muuten hyvä kesällä ja edullinenkin, saa monista suomalaisista apteekeista - Dzinnin huom.). Kuivalle iholle on hyvä valita kosteuttava ja valoa heijastava primer, joissa on usein aurinkosuoja.

Periaatteessa hyvin kuumalla kelillä pysyvän meikin salaisuus on huolella levitetty, ohut kerros ainetta, kuten meikkivoidetta. Käytä pohjustukseen normaalia vaaleampaa värisävyä, ettei se tummu hien mukana. Valitse ohut värivoide, joka ei kaipaa puuteria viimeistelyyn. Lisa suosittelee mm. Lâncomen Miracle Air de Teintiä. Meikkivoiteen on hyvä olla geelipohjainen ja sisältää jo itsessään puuteria. Käytä tarvittaessa ohuita kerroksia kestävää peiteainetta.

Silmämeikillä on usein tapana levitä hikisellä iholle (Dzinnin huom. rajausväri leviää helposti ja ripsiväristä tarttuu hieno musta kaari silmien yläpuolelle, varsinkin kun nauraa). Käytä siis vedenkestäviä tuotteita, ripsiväriä ja esim. vedenkestävää geelirajausta. Jos luomiväriä tarvitaan, kannattaa luomi pohjustaa hyvällä primerillä ja käyttää jauhemaista luomiväriä sen päälle. Jos haluaa käyttää vain yhtä väriä, hän suosittelee MACin Pro Longwear Paint Poti'ia (Dzinni: nyt heräsi kiinnostus...).

Poskipuna ja huulipuna: Geelimäiset tuotteet pysyvät parhaiten, ja Lisa suosittelee sekä huulille, että poskille The Body Shopin Lip and Cheeck Stain'ia, joka on edullinenkin. Myös puuterimainen poskipuna voi olla hyvä juttu. (Dzinnin huomautus. Becca'n vedenkestävä Beach Tint on todella hyvä poskilla ja huulilla).

Dzinnin omat lisäykset tähän loppuun: Meikkifixeri, joita omistan kaksi (korealainen Missha ja MAC) pitää meikin hyvänä kosteassa ja kuumassakin ilmastossa paremmin. Puuterin sijasta kannattaa käyttää ns. blotterpapereita, sillä jälki on nätimpi kuin jos kasaisi puuteria naamalleen läjäpäin.



 Korealainen Skin Food on merkki, jolla on jos jonkinlaista coolingsuihketta. Tässä Facial Ice Vita Mist. Tämä kosteuttaa ja tuntuu hyvältä, mutta siitä on astetta jäätävämpikin versio, jota ei saa suihkuttaa suoraan kasvoille vaan pumpuliin tai nenäliinaan, ja sillä sitten saa tuputella kasvonsa viileiksi. Suihke on huurteista. Sarjassa on myös viilentävä puikko.

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Keskiviikkoa helteessä

Mikähän siinä on, kun heittää olevinaan vaihteen vapaalle, niin yhtäkkiä onkin joka tuutista tunkemassa jos jotakin bisnestä. Ja tämän siis piti olla löysin rantein otettava kesä yrityskonsultille. Hohhoijaa.

Viikonloppuna tuli sorruttua pizzaan, joka ei oikeastaan ole mitään kesäruokaa, eikä sitäpaitsi kovin hyvääkään, joten nyt loilottelin keittiössä Samuli Edelmanin kanssa laittaessani ison padallisen kasviskeittoa. Niin, Samuli osallistui hommaan vaan Spotifyn kautta...

Nyt pitää syödä kevyitä kasviksia kun niitä on! Kokeilkaa ihmeessä babypinaatti-mansikkasalaattia pöyhittynä öljy-balsamicokastikkeessa, kesäkurpitsa-tillikeittoa tai fenkolisoppaa. Porkkanasta ja kukkakaalesta tulee muuten myös todella ihana sosekeitto, porkkanan ja kukkiksen suhde saa olla jotakuinkin 2:3, respectively. Hiukan tarvitaan myös kasvislientä ja loraus kermaa. Kaikenlaiset vihersmoothiet ovat myös hyvää ja raikasta kesäruokaa, kuten tämä.

Tämä postaus on vähän tällaista sillisalaattia, joten seuraavaksi täytyy kertoa, että viime perjantain 50 sentin lakalla lakkaamani kynnet ovat säilyneet aika hyvinä! Siis suositeltava lakka, eikä hinnalla pilattu. Ostakaapa pullo-pari kun käytte Seppälässä. Kuva viime perjantain postauksessa ja värejä oli paljon, ilman pilkkujakin. Tässä tämän päivän tilanne kynsien kanssa, ja tämä siis ilman päällyslakkaa. Pientä kulumista kärjistä, mutta muuten ihan hyvänä pysyneet. Ylläripylläri!

Älkää olko huomaavinannekaan tummentuneita kynnenaluksia, olen riipinyt kirsikoista kiviä pois.

Minnan blogissa kerrottiin tänään bloggarien omista kynsilakoista. Ihan vaan tiedoksi, että esim Etsyssä on kynsilakantekijöitä, joiden kanssa kuka tahansa voi suunnitella omansa. Minullakin on muutamia ihan spesiaaleja. Jos jotakuta kiinnosta, voin kaivella yhteystietoja, tai voitte itse etsiä sieltä suoraan, tässä linkki. Ei ole mitään kallista lystiä.

Tässä yksi omista virityksistäni, valkoisella pohjalla halo-kuunsirppejä, tähtiä ja sydämiä.


Angelican valkoinen aluslakka Snow White.




Hiukan ovat huonoja kuvia, katson josko päivänvalossa saisi parempia.

Sitten vielä viimeiseksi täytyy ihmetellä, miksi Suomessa ei akkainlehtien kanssa saa mitään sellaisia freebieitä, joita UK:ssa on aina? Lehdet ovat siellä paljon paksumpia, halvempia ja niistä kertyy kaikenlaista sälää, kuten nyt esimerkiksi tämä Ren-merkkinen puhdistusmaito ja kasvojenpuhdistusliina ja Ciatén normaalikokoinen kynsilakka ja kaviaaaripullo -setti. Noitakin sain kaksi, koska ystäväni halusi pitää ostamani Marie Clairen, joten ostin itselleni uuden (ja sain erivärisen lakkasetin). Muutakin sälää, kuten ripsivärejä ja silmänrajauskyniä ynnä alennuskortteja on taas ihan riesaksi saakka ;)

Sitäpaitsi voiteet yms. ovat kunnollisen kokoisia, niinkuin tämä Renin putsari! Tai jopa normaalikokoisia kuten nämä Ciatét.


tiistai 22. heinäkuuta 2014

Dolce & Gabbana

Varmaan paatuneimmat jätskinsyöjät ovatkin sen havainneet  - Dolce & Gabbana -jätskipuikon, joka on limited edition -tuote Magnumin 25-vuotispäivän kunniaksi. Päällä valkosuklaata, sisällä vaniljajäätelöä ja suklaan- ja pistaasinpaloja.





Co-brandays on tietty moderni juttu, mutta silti pistää joskus miettimään...yleisimmin kuin tuotteilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa IRL.

Magnumille tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun muoti liitetään jäätelöön. Kun Magnum Gold viime vuonna lanseerattiin, valjastettiin toinen high-end -muotisuunnittelija Zac Posen  valmistamaan lanseeraukseen 24-karaatin kultaisen puvun, jonka arvo on  noin 1,5 miljoonaa dollaria.


Eikä tämäkään vielä ollut ensimmäinen kerta. Magnum teki tätä aiemmin yhteistyötä itsensä Karl Lagerfeltin ja näyttelijä Rachel Bilsonin kanssa. Lisää aiheesta ja kultaisen puvun teosta täällä. Tätä aiemmin mm. Eva Longoria on toiminut jäätelömerkin "kasvoina".

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Sunnuntaitouhuja

Olen jotenkin eilen saanut niksautettua alaselkäni vihlovan kipeäksi ja päivä on mennyt ihan käkkyrässä köpötellessä ja mansikoita syödessä. Herkkutorin struudelit olivat myös erittäin hyviä, ihmettelen aina miksi esimerkiksi Suomessa laitetaan niin paljon sokeria leivonnaisiin, kun taas Keski-Euroopassa pärjätään vähemmälläkin. Nämä struudelit olivat oikein hyviä, eikä äklönmakeita ollenkaan.

Mansikoita, vaniljasteviaa ja paksua kermaa.

Viime viikolla sattui silmään pari pussillista puuhelmiä ja joitakin muita korvakoruntekovärkkejä, joten värkkäsin hiukan korviksia. Aika hauskannäköisiä noista puuhelmistä tulee kun vaihtelee värejä ja kokoja.



Pientä näpräämistä tuo homma kuitenkin on, mutta hyvää harjoitusta tuolle leikatulle kädelle, jonka sormien hienomekaniikka on vieläkin hakusessa.

Uusimmassa Kunto Plus -lehdessä oli muuten muutama mielenkiintoinen DIY-kosmetiikkavinkki, kopioinpa tännekin:

Sileä, tasainen ja vähemmän rasvainen iho raparperillä.

1/2 raparperinvartta
1/ dl hienoa suoolaa
1 rkl omenaviinietikkaa

Sekoita ainekset, lisää hiukan vettä jos aineksia on hankala sekoittaa. Hiero seos kasvojen iholle ja anna vaikuttaa 5 minuuttia. Pese kasvot haalealla vedellä puhtaiksi. Käytä seosta iltaisin, niin iho ehtii levätä aamuksi. Ohje ei kerro, miten raparperi tähän seokseen valmistellaan, mutta luulisin, että esimerkiksi blenderissä saa kaikki tasaisesti sekaisin.

Viilentävä laventelijalkakylpy lenkin jälkeen

Hienonna kourallinen laventelinkukkia ja laita ne esim. kahvinsuodatinpussiin (jonka voi sulkea taittamalla ja klemmarilla, Dzinnin huom.). Laita tämä kiehuvaan veteen ennen lenkkiä. Anna kukkien hautua vähintään 10-20 min, ja lisää seokseen sitten viileää vettä (ja halutessasijäänpaloja), niin, että seoson viileämpää kuin jalkasi.

Kuivan ihon kasvonaamio

1/2 banaania (survo)
1/2 avokadoa (survo)
1 rkl normaalirasvaista jugurttia

Sekoita ja levitä kasvoille ja kaulalle ja anna vaikuttaa 15-20minuuttia. Huuhtele pois haalealla vedellä.

Hellävarainen kasvokuorinta

1 raastettu omena
2 rkl maissijauhoja
2 tl omenaviinietikkaa

Dzinnin arvelu: Tässä varmaan tarkoitetaan tärkkelysjauhoja karkeampia maissi-(polenta-)jauhoja? Sekoita aineet ja levitä kasvoille välttäen silmänympärysihoa. Hiero ja anna vaikuttaa 10 minuuttia.Huuhdo pois kasvoilta viileällä vedellä. Kannattaa varmaan hiukan varoa, ettei seos tuki viemäriä...

Vartalokuorinta 1.

Tämä vartalonkuorinta-aine on tarkoitettu niille vartalonosille, jotka eivät kaipaa voimakasta kuorintaa.

1 osa sokeria
1 osa ruokaöljyä

Sekoita ja hiero iholle.

Vartalonkuorinta 2.

Tarkoitettu esim. jalkapohjille, jotka kaipaavat voimakkaampaa kuorintaa.

1 osa karkeaa suolaa
1 osa ruokaöljyä

Nämä vartalonkuorinta-aineet kannattaa hieroa iholle käyttäen pientä froteepyyhettä tai pesukinnasta, sillä ne toimivat niin levitettyinä ja hierottuina paremmin kuin pelkällä kädellä hieromalla.

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Nina Lincolnin suklaakakku

Jos pidät suklaajäätelöstä, tämä on sinun reseptisi. Taivaallista jäädytettyä suklaakakkua, tässä siis vähähiilihydraattinen versio. Voit toki käyttää normaalia sokeria, jos haluat.

Herkkua!

Nina Lincolnin suklaajuustotorttu

Karppaajan versio! Liivatteeton. Vie kielen mennessään!
kahdeksan annosta

100g voita
100g tummaa suklaata (Tai 1pkt Thin Dark suklaata 85g)
4dl seuraavia aineita mieltymyksen mukaan:
esim. 0,5 vehnänesettä, 1,5 pellavansiemen-
rouhetta, 0,5 mantelijauhoa ja loput erillaisia
siemeniä

TÄYTE:

100 g tummaa suklaata (Tai 1pkt Thin Dark suklaata 85g)
200,0 g Maustamatonta Viola-juustoa tai Philadelphia-juustoa
1dl Makeutusjauhetta
2 kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa

Koristeluun esim: Pekaaninpähkinöitä
#Tee pohja: Sulata kattilassa voi. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele suklaa sekaan.
Sekoita kunnes on täysin sulannut. Lisää siemenjauhoseos ja sekoita.
Painele pohjataikina irtopohjavuokaan ( 24 cm) ja laita jääkaappiin/pakastimeen(!) odottelemaan.

# Sulata suklaa paloina vesihauteessa esimerkiksi kaksiosaisen kattilan yläosassa.
Laita alaosaan vettä kiehumaan.
# Sekoita juusto ja makeutusjauheesta puolet. Mausta halutessasi aidolla vaniljalla.
# Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset juustoseokseen, samoin sulatettu suklaa.
# Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Lisää loput makeutusjauheet valkuaisvaahtoon. Sekoita valkuaisvaahto juustoseokseen.
Vatkaa lopuksi kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.

Kaada suklaajuustoseos pohjan päälle. Pidä torttua yön yli pakastimessa.
# Ota kakku pakastimesta noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Irrota reunat kuumalla
veitsellä ja nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele suklaaraasteella ja pähkinöillä.
Myös kermavaahtoa voit lisätä koristeeksi tai tarjota erikseen.


Ja kuka siis oli Nina Lincoln? Lisää tietoa hänestä täällä.

Esimerkki hyvästä johtajuudesta


Ole realistinen ja rehellinen, mutta älä KOSKAAN lietso negatiivisuutta, sillä se ei tuo mukanaan yleensä mitään positiivista.

Nyt kun olen jo hiukan hihhuloinut 60- 70 -luvun jutuista, katsoin samalla filkan nimeltä Apollo 13. Tuli hiljattain telkustakin Suomessa.

Makuunin 24 h -palvelusta filmi löytyy katsottavaksi muutamalla eurolla, suosittelen. Varsinkin filmin lopussa on erinomaista esimerkkiä toverihengestä, juuri niinkuin pitää työpaikoillakin olla. Tiimihenkeä ja yhteenkuuluvaisuudentunnetta tarvitaan, jokaisen pitää tuntea olevansa tarvittu juuri omassa työporukassaan.

Todennäköisesti olette nähneet filmin aiemminkin, mutta katsokaapa se uudelleen hiukan toisesta näkökantista.



Anna aina tunnustusta, sillä kaikki me sitä ansaitsemme omilla teoillamme. Työyhteisössä se on todella tärkeää.


perjantai 18. heinäkuuta 2014

Pientä shoppailua linjalla Lontoo-Turku

Satuinpa tallustelemaan Seppälän ohi ja ulkopuolella oli valikoima edullisia T-paitoja alkaen 4 euroa. Mukaan lähti pari oranssisävyistä... Kassalla oli myytävänä kynsilakkoja á 50 senttiä, joten kysyin myyjältä, millaisia ne ovat kynsissä, siis pysyvätkö hyvin? Myyjä kommentoi siihen ettei itse käytä kynsilakkaa, joten hän ei osaa sanoa.

Höh? Myyjä, joka ei tiedä myymästään tavarasta mitään? Ostin sitten kuitenkin kaksi ja kynsissä ainakin näyttää hyvältä, ja jos huomenna vielä näyttää siltä kuin en olisi kulkenut konttien koko iltaa tänään, niin menen ja ostan lisää. No ei tässä mitään suuria odotuksia tuolla hinnalla varustetuille kynsilakoille ole, mutta....joskus edullinen voi osoittautua ihan hyväksikin.

T-paidat ....

...ja kynsilakat, vihreää kynsissä. Katsotaan huomenna, onko pysynyt mitenkään. Aika ohutta on, eli kolme kerrosta vasta peitti.

Emotionissa oli ale. Sieltä ostin kaksi viimeistä body butter -purkkia, suklaa + appelsiini. En kyllä tunne mitään appelsiinimaista tuoksussa, mutta suklaa on kunnon kaakaon tuoksuista, ei sellaista ihmeellisen esanssista kuten esim. Body Shopin ja Herbinan suklaantuoksuisessa kosmetiikassa. Hyvää, kaakaomaista, kuten Ziajan kaakaosarjassa, josta kovin pidän. Tämä ostamani vartalovoi on myös ihan hyvää, uppoaa ihoon hyvin, mutta näyttää lähinnä mutaliejulta.



I love... -merkkinen vartalovoide.

Nyt kun noiden syöpälääkkeiden kanssa hikoilee kahta kamalammin (siis niitten lääkkeiden, joita en vielä jättänyt pois...), ei hikeä otsalta oikein kuivatakaan paperisilla nästyykeillä, sillä niistä irtoaa palasia naamalle ja se on nolonnäköistä. Päätin ostaa oikein vanhanaikaisia puuvillaisia nenäliinoja. Samalla tuli ostettua kolme hiussolkea, sillä rillien ohella kaikki hiusvekottimet ovat hyvin herkästi rikkoutuvia ja häviäviä. Otsis on just niin pahimmoisen pituinen, ettei se ole oikein tarpeeksi pitkä eikä lyhyt, joten se pitää ainakin salille laittaa jollakin tavalla kiinni. No öh, ei tällaiset kimaltavat viritykset tietty ole mitään salikamaa, mutta muuten ihan kivoja.



Kenkäshoppailu alkaa taas lähteä lapasesta. Ystävätär halusi ehdottomasti Lontoossa mennä Primarkille, ja koska en ole siellä käynyt ainakaan kymmeneen vuoteen, tuli sitten siinä samalla läjättyä omakin ostoskori ihan täyteen, noinniinkuin ajankuluksi ja sivupuhteina. Kallista ajankulua, vaikkei siellä mikään mitään maksakaan. Kolmen punnan kengät...



Kengän alla kesämekko £5.00.


Ihan toivoton, eikä shoppailu Primarkissa edes jäänyt siihen ....ostin sitäpaitsi just kivat sandaalit Spartoolta....

Ravel Kennedia.
TkMaxx on sellainen paikka, mistä löytää vaikka mitä! Ted Bakerin kenkiä halvalla, ja jos olisin pari kokoa pienempi, siellä olisi ollut Emilio Puccin upea iltapuku, vain £75.00. No, oli nollakokoa...mitä minä EN ole... Ostin kuitenkin Steve Maddenin "aurinkosilmät" vajaalla £12.00:lla. Siellä on hiukan kaikenlaista, kosmetiikasta vaatteisiin jne.

Tukkalaite Primarkista...
Kuten sanottu, olen kova kadottelemaan ja särkemään lukulasejani, joten ostin taas yhdet "tiimarilasit" TkMaxxista. Siellä oli hyvä varasto Missonin laseja alta parikymmentä puntaa, eli ei ihan mitään halpiksia, mutta hienoja.


Missonille typillinen kuviointi sangoissa.

Noh, tässä esimakua, huomenna lista jatkuu.... oikeastaan hyvä tehdä tällaisia "tunnustuksia", näkee, mihin fyffet ovat menneet.