maanantai 30. kesäkuuta 2014

Hyvän johtajuuden peruspilarit

Katson silloin tällöin TV:stä (tai oikeastaan netistä) ohjelmaa nimeltä Supernanny, siis sitä, jossa Jo Frost laittaa lapsiperheiden asioita kuntoon. Muistaakseni Suomessakin sarjaa näytetään samalla nimellä, vai muistanko oikein?

Useamman kuin yhden kerran on käynyt mielessä, että työpaikat ovat hiukan samanlaisia dynamiikaltaan kuin perheet. Jos yksikin jäsen ei pysy ruodussaan, tai jos varsinkin tiimin vetäjä, eli "vanhempi" ei ole paikalla vaadittavalla tavalla, ei homma toimi.



Minulla on ollut kaikenlaisia esimiehiä, "kaveriesimiehistä" niihin, jotka ovat olleet todella etäisiä, ja joiden raportoivana on joskus ollut jopa tuuliajolla oleva tunne. Jollekin vähemmän omatoimiselle ja nuoremmalle ja kokemattomammalle se olisi voinut olla aika ankeaa.

Ainakin asiantuntijaorganisaatioissa on itsenäistä työskentelyä ja itseohjautuvuutta kannustettava ja kunnioitettava. Olen nähnyt sellaisissa oloissa niitäkin esimiehiä, jotka ovat koko ajan vahtimassa alaisiaan ja sekaantumassa jokaiseen pikkuasiaan. Minusta se hidastaa ja haittaa työtä. Niinhän sen pitäisi sujua lastenkin kanssa; annat vastuuta ja oletat, että työ suoritetaan, kuten on sovittu. Yleensä jokainen pyrkii olemaan luottamuksen arvoinen ja se olkoon olettamus.

Luottamuksen arvoinen tulee olla itse johtajankin. Onpa nähty tosin niitäkin, jotka avoimesti vääristelevät totuutta ja pyytävätpä vielä alaistaankin puhumaan palturia puolestaan. En tykkää, eikä kai siitä tykkäisi kukaan muukaan.

Yhteiset säännöt on tehtävä kaikille tietyksi ja kaikkien on niitä noudatettava, ellei toimenkuva toisin salli/määrää. Näinhän se on jokaisessa kodissakin. Työpaikoilla minä en vaan ymmärrä sitä, miksi esimerkiksi työlainsäädännöstä yleensä koulutetaan vain esimiehiä, kun se kuitenkin on asia, joka koskee ihan kaikkia. Ei työntekijä yleensä sellaisia asioita opi esimerkiksi yliopistossa, ellei nyt satu opiskelemaan itse aihetta. Harvoin esimies pitää kuitenkaan luentoa alaisilleen työlainsäädännöstä, vaan asia saattaa tulla alaisen eteen silloin, kun on tapahtunut jokin rikkomus, jonka vakavuutta hän ei itse välttämättä ymmärrä. Esimerkiksi myöhästely saattaa olla jopa irtisanomisen aihe, mutta sitäkään harva tietää.

Parhaat esimieheni ovat olleet hyvin avoimia, myös kaikesta firmaa koskevasta. Minun mielestäni tämä on lujittanut yhteishenkeä ja tehnyt sen olon, että olemme koko porukka luottamuksen arvoisia ja pidämme suumme kiinni, jos on tarpeen ja tietäessämme tilanteen panostamme siihen täysillä. Minkään isojen, työnantajayritystä koskevien asioiden kanssa ei kannata hipsutella porukan selän takana, koska yleensä ihmiset näkevät, jos jotakin on tekeillä ja koska ei tietoa ole, mielikuvitus saa vallan ja kollektiivisesti se kärjistyy mitä hurjimpiin oletuksiin, jolloin työnteko jää kakkoseksi. Tämäkin on nähty muutamaan otteeseen. Vastaavasti näin voi käydä myös perheessä.

Klikkiytyminen voi aiheuttaa myös haittaa työilmapiirille (samoin kuin kotona). Pahinta on, jos esimies lietsoo asiaa kyselemällä toisilta henkilön A selän takana, että mitä mieltä olet henkilö A:sta. Jokainen voi arvata, mitä tällaisesta seuraa... Tätä kuitenkin tavallaan käytetään myös esimiesten niin yleisessä ns. 360° arvioinnissa, jonka kohteena minäkin olen joutunut olemaan. Lähinnä huvittavaa, varsinkin se, että anonyymit kommentit eivät ole aina olleet niinkään rakentavia, ja sitäpaitsi niistä on hyvinkin voinut arvata, kuka kommentoija on. Pitäisi opetella antamaan palaute ihan kasvokkain, oli se mitä hyvänsä. Hyvää palautetta on tietty järjestää aina jotakin hupiakin, vaikka se nyt vain olisi yhteinen lounas normaalikuvioiden ulkopuolella työpäivänä.

Se, mitä tuosta mainitsemastani sarjasta vielä voi oppia, on johdonmukaisuus ja sen myöntäminen, jos on väärässä. Niin vaikeaa kun jälkimmäinen joillekin saattaa ollakin. Kukaan meistä ei ole täydellinen.

Jos tuo sarja edelleen tulee TV:stä niin katsokaapa sitä näiden kommenttieni valossa. Youtubesta noita jaksoja ainakin löytyy.

Luonnollista kesälookkia

Minun kosmetologini näyttää aina niin laittamattoman kauniilta, mitä olen ihmetellyt jo pitkään. Hänen salaisuutensa ovat kestopigmentoinnit ja sitten - näin kuulin - Shiseidon BB-voide. Tutkiskelin hiukan asiaa ja löysin sitten Shiseidon Urban Environment Tinted UV Protector -voiteen, joka ei tosin ole BB-voide, mutta vaikutti hyvältä mm. siitä syystä, että siinä on broad screen spf 43, fysikaalinen aurinkosuoja ja se on vedenkestävä aina 40 minuuttiin saakka. Lisäksi se on öljytön ja uppoaa ihoon mukavasti. Beccan Beach Tint - punan (jota voi käyttää iin poskilla kuin huulillakin, ja joka on myös vedenkestävä) kanssa tämä on oikein hyvä pari, varsinkin jos viettää aikaansa rannalla.

Periaatteessa Shiseidon voide on sävyttävä päivävoide, mutta se peittää aika hyvin olematta kuitenkaan paksun näköinen kasvoilla, vaikka sitä joihinkin paikkoihin kerrostaisikin. Olen todella tyytyväinen ostokseeni.

Kuvassa muuten ei ole poskipunaa ja huulilla on vain ja ainoastaan Kikon Kiss Balm, joka siis on sävytetty huulihoide, sävy on 06 Blackberry. Tässä sekä Shiseido että Kiko käden päällä. Shiseidoa saa kolmena eri värisävynä, joista tämä, numero 3 on tummin.



Tässä vielä tuotteet pakkauksineen. Tuo Kikon huulirasva muuten oli todella hyvän tuntuista ja sävyjä on seitsemän, joten jos tilailette jotakin sieltä, niin tässä linkki. Nythän Kikoa toimitetaan Suomeenkin.


 

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Malu Wilz Oil Control Treatment

Naaman kiiltely on aika kamalan näköistä, niinpä minulla onkin aikamoinen kokoelma kaikenlaista kokeilua sitä vastaan. Tuorein testaus on Malu Wilzin voiteella, joka on lojunut jo jonkin aikaa laatikossani odottamassa korkkausta.

En olisi muuten vielä tuubia avannut, mutta satuin tarttumaan siihen hiukan kovakouraisesti ja tuubinmokoma rapsahti halki. Merkillistä. Eikä minulla tietenkään ole enää kuittia tallella, että voisi mennä Sokokselle valittamaan asiasta. Enkä tosin ihan tarkkaan edes muista, mistä sen ostin.

Hajonnut tuubipahanen, jonka laitoin Minigrip-pussiin odottelemaan kunnes löydän tyhjän purkin, mihin sisälmykset voi siirtää.
Tuotekuvaus:

“Nauti ihostasi” – tämä on tunnuslause, jonka myötä MALU WILZ esittelee Young Care -hoitotuotteet huolehtimaan nuoren ihon hyvinvoinnista. MALU WILZ OIl Control Treatment on öljytön emulsio, joka antaa kasvojen iholle puhtaan raikkaan tunteen. Emulsioon valikoidut vitamiinit tasapainottavat talineritystä, sekä ehkäisevät ihoa epäpuhtauksilta ja tulehduksilta yhdessä Neem-öljyn kanssa. Ihosi ei enää kiillä, vaan näyttää kuulaalta ja täydellisen hoidetulta. Tuoteinfo: Kevyt, kosteuttava erikoishoitoemulsio nuorelle iholle ja ongelmaiholle. Levitä iholle aamuin ja illoin puhdistuksen jälkeen. Vältä silmänympärysihoa.

...ja kyllähän tämä pelittääkin hyvin. Laitoin sitä iholleni meikkivoiteen alle, ja kovin mattana näkyi naama pysyvän tunteja. Mikä on aikamoinen ihme.

Hiukan jo huolestuin, että mahtaakohan tämä olla liian kuivattava aikuiselle sekaiholle, mutta ehkä ei. INCI-listassa on Neem-öljyä, allantoinia, B3-, B6-, H- ja E-vitamiinia, mikä kuulostaa hyvältä. Aiemmin Puolasta ostamani Soraya-merkkinen sekaihon voide sisälsi myös näitä B-vitamiineja ja sopi sekaiholleni oikein hyvin.

Sanoisin, että tämä Malu Witzin voidekin pääsee siihen joukkoon, joka saa kehuni ja saatan ostaa toistekin, jahka tämän saan käytettyä loppuun. Sarjaa saa Sokoksilta, ja hinta tällä voiteella näyttää olevan vain 11,50 euroa.



lauantai 28. kesäkuuta 2014

Royal Ascot 2015 - liput ovat jo myynnissä!

Vuonna 2015 Royal Ascot on 16.-20. kesäkuuta. Avajaispäivä 16.6. ja Ladies' Day torstaina 18.6. ovat suosituimmat Ascot-päivät, joihin liput kannattaa varata ajoissa ja ne ovat nyt jo myynnissä. Hinnat täällä.



Royal Enclosureen tarvitaan vuonna 2015 kaksi kutsujaa, joten kutsun saaminen on vaikeampaa kuin aikaisemmin. Siksi kannattaa varata lippu Grandstandille jossa pukukoodiin kuuluu naisilla hattu tai fascinator, muodolliseen tilaisuuteen sopiva mekko, joka ei ole liian lyhyt ja jossa ei ole avonaista vyötäisillä tai alle 2,5 cm leveät olkaimet. Läpinäkyviä olkaimia tai olkaimettomia mekkoja ja toppeja ei saa olla, ei edes jakun tai pashminahuivin alla.

Shortseja ei sallita vaan housujen täytyy olla täyspitkät. Miehillä on oltava puku ja kravatti.

Edullisimmille Silver Ringille & Heath Enclosurelle ei ole formaalista pukukoodia, mutta säädyllinen pukeutuminen on oltava, eikä Royal Ascotin aikana saa käyttää mitään näkyvästi brändättyjä tai myynninedistämiseksi suunniteltuja asuja, joissa logot näkyvät selvästi (tämä koskee kaikkia katsomoita).

Majapaikka ja asu hattuineen kannattaa hankkia ajoissa. Royal Ascotin aikana majoittuminen voi olla kallista ja piukassa, joten mitä aikaisemmin varaa, sen parempi. UK:ssa voin kehua B&B -paikkoja huomattavasti parempitasoisina ja edullisina hotelleihin verrattuna.

Majoitus kannattaa katsoa hyvien kulkuyhteyksien päästä. Lontoon keskustasta menee Ascotiin juna Victorialta, mutta juna voi olla (ja kuulemma onkin) usein erittäin täynnä, joten hyviä vaihtoehtoja majoituspaikalle ovat esimerkiksi Richmond tai Windsorin seutu Ascotin lähellä Berkshiressä.

Kun asu, laukku ja kengät on hankittu, likempänä ajankohtaa voi sitten hankkia ohuet ja hyvät tukisukkahousut (kokemuksesta voin ketoa, että stay-upit eivät ole ihan paras vaihtoehto) ja niille vaihtosukkikset. Ellei ole tottunut korkeisiin kenkiin ja haluaa sellaisia käyttää (en kyllä ihan ballerinoja nähnyt siellä kenenkään jalassa), kannattaa myös varata hiertymien varalta laastareita, liikavarvasteippiä jne. Myös pienet ja korottomat varakengät on hyvä pakata pieneen kassiin mukaan, ettei käy niinkuin eräälle ystävälleni, joka kuulemma eräänä vuonna nilkutteli sukkasillaan kotiinpäin. Näille ylimääräisille tavaroille varatun kassin voi jättää laukkakisan ajaksi cloakroomiin.

Muitilista muusta tarvittavasta:
- hattuneuloja tai pinnejä
- pienet kiikarit (MusiikkiFazer myy tällaisia, jos haluaa edullisesti selvitä hankinnasta)
- pieni tuubi kipugeeliä tai pari särkylääkettä (edelleen, jos seisoskelusta tulee koivet kipeiksi)
- tarpeeksi käteistä, vaikkakin pankkiautomaatteja on alueella

Royal Enclosuren ulkopuolella  piknikit ovat sallittuja niille varatuilla alueilla. Piknikit pitää tuoda mukana koreissa tai kylmälaukuissa ja jokainen 18 vuotta täyttänyt saa tuoda mukanaan yhden avaamattoman pullon kuohuviiniä tai shampanjaa (portilla laukut tarkastetaan). Mitään teräviä keittiöveitsiä ei saa olla mukana. Muuten alueella kyllä on baareja ja kahviloita jokaisen makuun ja kukkarolle.

Itse alueelle kannattaa saapua ajoissa jo aamulla kun portit avataan. Tämä siis ruuhkien välttämiseksi, sillä ainakin tiet ovat tukossa mitä lähemmäksi laukkakisan päivän avaaminen tulee. Sitäpaitsi alueeseen tutustuminen on kivempi tehdä ennenkuin tungosta syntyy. Päivän jälkeen biletys jatkuu laukkaradan ulkopuolella. Radalta on noin 10-15 minuutin kävelymatka asemalle, ja matkalla on pubeja ja ulkoilmaravintoloita.

Alueella on ilmainen wi-fi ja täältä löytyy FAQ ensikertalaisille. Minusta koko tapahtuma oli kiva ja ilmapiiri varsin rentoutunut, joten soisi useammankin kokevan sen.

Miten saat kesälomastasi kaiken irti

Kaikkihan me sen tiedämme, kesäloma - ihan kuin mikä muukin loma - tuntuu menevän aivan liian nopeasti. Monet vielä lisäävät tähän sen, että ensimmäinen lomaviikko menee vain "totutellessa" asiaan. Loppu lomasta sitten vierähtääkin ohi ihan huomaamatta.

Ei välttämättä tarvita tällaisia rantoja, mutta lomapsykologiaa kylläkin, jos täydellistä rentoutumista lomallaan haluaa.

Ensimmäinen huomattava asia on ottaa tarpeeksi aikaa lomalleen. Mikä sitten kenellekin on tarpeeksi  - joku selviää parilla viikolla, joku taas tarvitsee täyden kesäloman kerrallaan.

Työasioista on osattava päästää irti. Kukaan ei ole korvaamaton, mikä on hyvä muistaa.

Jos pidät matkustelusta, älä matkusta joka lomallasi samaan paikkaan. Yritä myös tehdä joka lomapäivästäsi mahdollisimma erilainen. Mahdollisimman erilainen kokemus myös verrattuna jokapäiväiseen elämääsi. Lomallakaan ei tarvitse joka ikinen päivä maata rannalla, sillä se ei luo tarpeeksi erilaisia aistikokemuksia muistiin tallennettaviksi, joten loma tuntuu jälkeenpäin todella lyhyeltä.

Jos haluat ehdottomasti joka vuosi samaan paikkaan lomallasi, yritä ainakin tehdä lomasi aikana joka kerta (ja päivittäin) eri asioita, sillä muuten lomamuistosi kutistuvat yhdeksi ja samaksi.

Vältä paljoa valokuvaamista lomasi aikana, sillä tutkimusten mukaan kuvaaminen estää aivoja tallentamasta muistoja. Kuvaa vain joitakin tärkeimpiä asioita ja käytä mieltäsi asioiden tallentamiseen, näin loma tuntuu pidemmältä ja merkityksekkäämmältä.

Älä odota liikaa lomaltasi etukäteen, muuten esimerkiksi lomamatkasta voi jo alku tuntua laimealta. Elä hetkessä ja makustele asioita, maisemia ja muuta uutta.

Tätä kaikkea voi verrata siihen, että aika tuntuu menevän nopeammin kun vanhenee (tuttu tunne, vai mitä?). Nuorena kaikki on uutta ja koettavaa riittää, vanhetessa monet asiat alkavat olla rutiinia, joten päivät ja vuodet sulautuvat yhteen ja samanlaiset kokemukset sen myötä myös.

Loma-aikaa koskevat ihan samat lainalaisuudet, joten kannattaa tehdä ansaitusta lomastaan mahdollisimman virkistävä ja pitkän tuntuinen.


perjantai 27. kesäkuuta 2014

Samettiset avokadomargaritat

Kesä on kivojen drinkkien aika, ja tässä on hiukan erilainen ohje margaritoille. Tämä ohje toimii vaikkapa tervetuliaisdrinkkinä. Reseptillä tulee kaksi margaritaa.



Samettiset avokadomargaritat

1 iso ja kypsä avokado
70 ml tequilaa
60 ml omenamehua
40 ml löysää päärynäsosetta
20 ml valmista sokerisiirappia (nestemäistä sokeria, ei ruskeaa siirappia) jos käytät kaupasta saatavaa kirkasta glukoosisiirappia, sitä saattaa joutua laittamaan hiukan enemmän
30 ml ruusukvittenilikööriä (Alkon tilausvalikoima)

Muussaa avokadon liha coctailshakerissa ja lisää muut aineet. Ravistele jäiden kanssa ja siivilöi laseihin, joihin olet aiemmin littanut suolareunuksen pyyhkimällä lasin reunaa sitruunanviipaleella ja kastamalla reunan  lautaselle levitettyyn suolaan.



torstai 26. kesäkuuta 2014

Kunnon salmiakkijauhetta

Kuka muistaa vielä lapsuusaikojen salmiakkijauheen, jota sai apteekeista? Tässä kun vekslailtiin hatuntekijäni kanssa tuota Ascot-hattua, läheteltiin materiaaleja ja itse hattu kiireen kaupalla Matkahuollon avustuksella paikkakunnalta A paikkakunnalle B.

Iskin siellä asioidessani silmäni tiskillä kaupan olleeseen pieneen makeislajitelmaan ja siinä myynnissä olleisiin PÖYRÖÖ PULUVERI -purkkeihin. Ohhoh! Salmiakkijauhoa! Pitihän sitä ostaa.

Niin, että vinkiksi vaan, Matkahuollosta sitä saa! Salmiakkihimoiselle pieni lusikankärjellinenkin on jo iso nautinto, mutta muistakaahan olla syömättä sitä liikaa kerralla, ettei verenpaine nouse taivaisiin, eikä sitä suuhun laittaessa kannata myöskään vetää samalla henkeä, sillä jauhe keuhkoissa ei tunnu kivalta... (sanoo hän, jolle muutamaan otteeseen on mennyt salmarit keuhkoihin).



keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Vielä Royal Ascotista

Juttu Ascotista ei lopu vieläkään, eli pysykäähän kuulolla! Tänään hattumaakariystävämme ilmoitti minun keskivartaloni olevan Royal Ascot 2014 Style Highlighteissä! OMG! Linkki tässä ja kuva alla.


Aika kökkö kuva, mutta en todellakaan huomannut, että joku paparazzi zoomaa vyötäisiäni, jos olisin hoksannut, olisin posettanut paremmin!

No, ensi kerralla tiedetään, että pitää osta posettaa kun mennään sisään Royal Enclosureen, sillä portin edessä on lukuisa määrä median edustajia. Tässä vaiheessa opiskeluaikainen kämppikseni, jonka oli puhunut mukaamme, kaiveli rintsikoitaan kädet olkapäitä myöten pukunsa sisällä, heh. Minulla taas oli huono ryhti koko ajan, fustrasta huolimatta  - ensi kerralla ryhdikkäänä!

Takaisin tulimme kikattaen. Luulimme muun seurueen häippäisseen Ritziin shampanjalle, ja puolikuoliaana uuvahduksissa otimme junan Richmondiin ja siitä tuubin kotiin. Pienen matkan tuubiasemalta kotiin kruunasi hillitön kikatus, koska ex-kämppiksen stay-upit valahtivat nilkkoihin.

Tuhlaajatyttöjen kotiinpaluu! Jos ei kännyn patteri olisi ollut flat, siitä olisi tullut hyvä loppuhuipennus tähän blogiinkin.


Punnan kaupan ihmeitä

Suomessakin käsittääkseni on euron kauppoja - ja täällä punnan kauppoja. Pysähdyin yhteen ostamaan paperitavaraa, ja huomasin kosmetiikkahyllyllä tällaisen:


Pakko lukea tuoteseloste. Suihke on "kevyesti parfymoitu pehmeästi deodorisoiva  naisten intiimikäyttöön. Lupaa erityisesti voimistaa itsetuntoa intiimihygieniasta kuukautisten, kuuman sään ja stressin aikana".

Tässä lisää tuotteesta. Viitaten aiempiin postauksiini ihmisen normaalien tuoksujen huonosta toleranssista esimerkiksi kuntosalilla, ilmeisimmin näitäkin joku ostaa, sillä hylly oli liki tyhjä?

En minä mitenkään väitä, että ihmisen pitäisi haista hielle tai muulle "inhimilliselle", mutta missä oikeasti menee raja? Keinotekoiset tuoksut eivät ole taatusti kenellekään terveydellisesti hyväksi. Lisäksi herää vielä kysymys siitä, käytetäänkö tällaisia tuoksuttimia loppujenlopuksi todellisen hygienian (pesun) korvikkeena?

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Piña - kestävää kehitystä edustavaa sisustusmateriaalia

En ole pahemmin kiinnostunut sisustamisesta, mutta ystäväni myy filippiiniläisiä, ekologisesta materiaalista tehtyjä, käsinkirjailtuja sisustustuotteita yms. Materiaali on piña, eli espanjalainen punainen ananas, jonka hedelmät ovat syömäkelvottomia. Täällä lisää piñasta.

Kuitu tehdään lehdistä käsin raaputtamalla (kuva tuolla linkissä). Joskus siihen lisätään silkkiä tai polyesteriä kun se kudotaan käsin kangaspuissa hienoksi kankaaksi, joka sitten kirjaillaan.

Mikä tärkeintä mainita näiden ystäväni myymien piñatuotteiden ollessa kysymyksessä, hyväinen osa menee filippiiniläisten naisten hyväksi, siis heidän, jotka näitä kutovat. Köyhille naisille tämä on tulonlähde, joka pelastaa heidät "myymästä itseään" esimerkiksi "kotiapulaisiksi" rikkaisiin arabimaihin, joissa huonolla tuurilla heidän kohtalostaan voi tulla surkeaakin surkeampi.

Suuritöisiä kirjailuja.

Piña on kaunista ja kiiltäväpintaista materiaalia.

Luonnonvärisen lisäksi piñaa voi värjätä.

Lasten partykasseja.

Päällimmäisessä kassissa ystäväni firman logo, MiMi B hänen tyttärentyttärensä mukaan.
Kuinka moni lukijoista suosii/suosisi mielellään ekologisia ja kemikaalittomia raaka-aineita sisustuksessa?

Royal Ascot 2014 - osa 2


Berkshiressä sijaitsevalla Ascotin laukkaradalla on tapahtumia vuoden ympäri, eivätkä tiketitkään maksa kovin paljoa. Viisipäiväinen Royal Ascot on kuitenkin huippuluokan tapahtuma, johon myydään eritasoisia lippuja.

Silver Ring on halvin katsomokategoria, ja liput sinne maksavat n. £15.00. Grand Stand on seuraavaksi kallein ja lipuille tulee hintaa n. £40-50.00. Liput kannattaa varata ajoissa, sillä ne myydään äkkiä loppuun. Grand Standille tarvitaan miehille puku päälle ja naisille hattu. Silver Ringillä ei ole pukeutumiskoodia.

Royal Enclosure on "by invitation only" ja kutsun saajan on allekirjoitettava paperi, jossa  kutsuja vakuuttaa, että kutsuttu on sopiva olemaan "Her Majestys Representative" ja myös takaa, että kutsuttu käyttäytyy sääntöjen mukaisesti.



Tilaisuus sinälllään oli aika välitön ja riehakaskin, ei yhtään pönötysmeininkiä ollut ilmassa. Miesten pukukoodista unohdin muuten mainita, että musta tai harmaa morning coat aj silinteri ovat pakollisia.

Shampanja virtaa ja sen juominen alkaakin jo aamusta kun portit avataan. Mekin lähdimme kymmenen hengen porukallamme tilataksilla ja otimme mukaan pieniä sormivoileipiä, shampanjaa ja suklaakonvehteja, jotka nautimme jo  autossa.

Kun saavuimme Ascotin alueelle, siellä oli jo väkeä piknikalueilla pystytettyine paviljonkeineen, pöytineen ja tuoleineen. Itse laukkaradan alueella oli erilaisia ja eritasoisia ravintoloita ja baareja, joista voi valita, hienoimmat tietty Royal Enclosuren alueella ja joistakin baareista sai shampanjaa vain pullokaupalla. Ihmeekseni pullollisen mark-up ei ollut mikään ihan tuhoton, silä noin viidelläkymmenellä punnalla sai jo juomapullonsa. Edullisemmille alueille voi tuoda omiakin eväitään.


Koska meillä oli Royal Enclosuren badget, pääsimme väliajoilla kiertelemään kaikissa katsomoissa. Pelaaminen kuuluu myös asiaan, eivätkä Royal Enclosuren vedonlyöntistandien miesväellä rävähtänyt ilmekään, kun me menimme ostamaan vitosen lappua jonkun parikin tonnia edellä pelanneen henkilön jälkeen. Kahden punnan panokset olivat pienimpiä hyväksyttyjä.


No eipä siellä mitään voittoja tullut, mutta jännitys tietystikin oli se tärkein juttu. Pitääköhän alkaa seurata hevoskilpailuja ennen ensi vuoden kisoja?


Royal Ascotin aikana kuninkaallinen väki saapuu kahden aikaan iltapäivällä ja kurvaa näyttävästi sisään vaunuillaan.


Kamerat seuraavat tiukasti toimitusta ja väkijoukossa käy kuhina kun arvaillaan, minkäväriseen asuun kuningatar on pukeutunut.

Sininen asu tällä kertaa. Näin läheltä sain napattua kuvan.
Olin hiukan yllättynyt, että päivässä ei ollut kuin kuusi lähtöä, mutta kyllähän tuolla "being sociable" oli todella iso osa koko juttua. Ystävällisiä tuntemattomia ihmisiä täyttämässä lasisi shampanjalla jne.

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Royal Ascot - valmistautuminen

Pukeutumissäännöt.
 
Noniin, nyt seuraa hiukan raporttiakin. Me olimme Royal Enclosuressa, jonka säännöt ovat todella tiukat. Sinne ei pääse kuka tahansa, vaan kutsun on tultava jäseneltä, joka on osallistunut neljänä vuonna tapahtumaan, ja kutsuja myös on vastuussa kutsuttaviensa käytöksestä yms.

Royal Enclosuren portti.

Tälle alueelle on todella tiukka pukukoodi; mekkojen on oltava tarpeeksi pitkiä (polviin) ja housupukujen jakkujen on oltava täyspitkiä ja samaa materiaalia ja väriä  housujen kanssa.

Mekkojen ei saa olla olkaimettomia, vaan olkaimien pitää olla vähintään 2,5 cm, vaikka olkaimet olisivat jakun alla.

Hatun pohjan pitää olla vähintään 10 cm, ja hattua pitää naisten pitää päässään koko ajan. Sitä ei saa ottaa pois muuta kuin naistenhuoneessa, jos sen asentoa tarvitsee korjata. Naistenhuoneissa on tajolla pinnejä, hattuneuloja, hiuslakkaa, käsivoidetta ja muuta tarvittavaa.

Seuruettamme. naisilla formal day dress ja miehillä morning coat, joko tumma tai harmaa.

Asun tulisi olla shokeeraava - niin, enemmän kuin tyylikäs. Ystävämme oli ympäröity toimittajilla ja kuvaajilla - syystäkin!. Hattu oli todella loistava!




Ensi vuonna uusiksi ja lisää raporttia seuraa!

torstai 19. kesäkuuta 2014

Silmäkulmien rypyt suoriksi!

Silläaikaa kun vielä sulattelen Ascotin aiheuttamaa elämystä, pitää kirjoittaa toisesta Skin Doctorsin tuotteesta, jota olen käyttänyt jo vuosia. Instant Eyelift poistaa ulkonäöstä kirjaimellisesti vuosia.



Tämä seerumi häivyttää silmäkulmien harakanvarpaat hetkessä, ja juhlalookista tulee paljon parempi. Jokapäiväisesti en tätä kylläkään käytä.

Seerumin käytössä on muistettava puhdistaa iho hyvin ja oltava ilmeilemättä kun sitä levittää silmänympärysiholle. Pulloa on myös muistettava ravistaa tarpeeksi; jos seerumi on rakeista, sekoittamista on jatkettava. Kun seerumi kuivuu iholle, se kiristää ihoa muodostamalla kalvon sen pinnalle.

Vaikuttavien aineiden lista on seuraavan näköinen:

• Biocare SA 
Biocare SA is composed of Albumin and Hyaluronic Acid, and forms a water retaining, highly elastic film that keeps the skin under the eye well hydrated, plump, smooth and tightened. The Albumin component lifts furrows up to the level of surrounding skin by means of contraction. It also forms a film which becomes translucent, diffusing and reflecting light, allowing the wrinkles in the skin under the eye to appear less pronounced.

• Skin Tightener ST 
This ingredient combines hydrophilic polysaccharides derived from the algae Macrocystis pyrifera with wheat protein. Skin Tightener ST was seen to tighten and smooth the skin dramatically after just 5 minutes. 

• Sodium Silicate 
When applied to the skin, this ingredient dries immediately and contributes to the formation of the film which provides for instant lifting effect.

Hyaluronihappo sitoo kosteutta iholle, mikä on hyvä asia. Muuten tämä seerumi ei ehkä ole niinkään hoitava, vaan "kosmeseuttinen", kuten sanotan. Meikit voi laittaa seerumin "hyydyttyä" kasvoille. Vaikutus jopa pysyykin hyvin yhden rankan juhlaillan (tai -päivän) ajan.

Seerumi muuten sisältää albumiinia, joten muna-allergikot voivat saada siitä oireita, mikä on huomattava etukäteen.

Skin Doctorsilla on muuten paljon toimivia ja suhteellisen edullisia tuotteita, joita toivoisi Sokoksien laajentavan valikoimiinsa Suomessa.

Skin Doctors Instant Eyelift fiksaa harakanvarpaat silmien ympäriltä.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Royal Ascot 2014

Jalat turvoksissa, sukat makkaralla ja hirvittävän kikatuksen säestyksellä taas laskeutuminen normaalielämään. Raporttia seuraa kunhan tästä tokenen....




maanantai 16. kesäkuuta 2014

Smashbox

Smashboxin parhaiten myydyt tuotteet saa  nykyään myös testeriboxissa, joka on tämännäköinen.  Ihan hyvä tapa tutustua hyviin tuotteisiin, joista tässä alempana arvioita.




Try it Kit sisältää Smashboxin öljyttömän Photo Finish -primerin, Photo Finish Lid Primerin, Full Exposure Mascaran, Limitless Eye Linerin ja Lip Enhancing Gloss -huulikiillon sävyä Illume.



Primer on todella hyvä. pidän erityisesti siitä, ettei se jätä iholle paksua silikonikalvoa, jota inhoan. Luomenpohjustajasta en pidä ihan yhtä paljoa, sillä se ei vedä vertoja Urban Decayn vastaavalle. Hyvä kuitenkin ja ostaisin uudelleenkin.

Ripsiväri ei ole ollenkaan pöllömpi. Olin itse asiassa hiukan yllättynytkin sen laadusta, sillä se tuuhentaa ja pidentää ripsiä hyvin! Eikä jätä ripsiä paakkuiseksi. Harja on todella muhkea!

Eye lineristä en sano mitään, sillä se ei herätä ainakaan toistaiseksi mitään suuria tunteita. Pysyvyyttäkin hiukan epäilen, ja toki korjaan arvioni jälkeenpäin enemmän käyttökokemusta saatuani, jos on tarpeen.

Huulikiilto taas on varmaan yksi parhaimmista pitkään aikaan! Tahmeaahan se on, kuten kiillot nyt vaan ovat  - mutta erittäin kaunis kullanhohtoinen kesäsävy!



Nyt sitten *kikatusta*, ette ikinä arvaa, mitä nuo laastarinnäköiset suupielissäni ovat.... No, se selviää tulevista postauksista!

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kate Spade

Royal Ascot -postauksesta tuli paljon yhteydenottoja ja näköjään Kate Spade kiinnostaa. Duet-klassikon lisäksi olen jo pitkän aikaa himoinnut All Aboard -laukkua. Aivan ihana!



Muitakin kivoja laukkuja ja lompakoita löytyy, kuten Popsicle-kolikkopussi:


Tämä ei edes ollut ihan tiliä tyhjentävän hintainen.

Tässä hiukan muiden laukkujen kuvia:

Great Gatsby book clutch.

Jane Austen Pride and Prejudice book clutch.


Paris and the Single Girl book clutch.



New York Times clutch.

Popsicle-sarjaa.

Pink Radio.

Hirveän hauskoja laukkuja ja amerikkalaiseen tapaan, ei mitään ihan minikirjekuoria! Kuka tykkää?


Stailausta ja ostoksia - KIKO

Eilen aamulla saapui ranskalainen stylistimme Alex auttamaan sisustusasioissa. Samalla meidät stailattiin ja mies tuskin ehti sisään kun sulat hatustani oli jo napsittu pois. OK... Samalla käytiin läpi tietty mekko (se on nyt sitten se mustapilkullinen), korut jne. Laukku sai hyväksynnän, samoin Hermesin musta rannekoru ja kengät. Vyö pitää olla Moschinon, ei Hermesin, koska puku on muuten "too plain". Kaulakorun on oltava vihreä, ja se löytyikin sitten ystäväni varastoista.

Eilen käveltiin läpi liki koko kaupungin etsimässä ystävälleni joko ruohonvihreitä tai lemmikinsinisiä avokkaita Ascotiin, mutta tarjonta näytti olevan liki ainoastaan ruskeaa (nudea) ja mustaa, korkeintaan hopeaa ja kultaa. Merkillistä. Kuva Covent Gardenin alueelta.
Alexin hyväksynnän saanut kaulakoru. Olin itse ajatellut mustia tahitinhelmiä. 

Olen niin "tyylitön", että olisin valinnut tuon ylemmän vyön...

Hatusta lähtivät sulat pois. Naps.
Olin sitten unohtanut asuuni aiotun Kanebon huulipunan pois matkatavaroistani, joten piti menä hieman ostoksille. Olipa hyvä tekosyy....


Eivät jääneet ostokset huulipunaan...

Kauden kokoelmassa on ihan loistavia sävyjä!

Mätsäävä kynsilakkakin osui silmään... Sävynäyte ylimmän kuvan punasta, jossa musta hylsy.

Tiesittekö muuten, että Kikoa saa nyt tilattua Suomeenkin? Tässä linkki. Erinomaista laatua edullisesti.