tiistai 19. elokuuta 2014

Gorillaparfyymeja ja matkahammastahnaa pillerin muodossa

Lushin loodassa sattui kerran silmään eräs nettiosoite: Gorilla Perfume. Nykyään osoite vie Lushin sivuille, mutta silloin vielä jokin aika takaperin juttu oli toinen. Kiinnostuin.

Mark ja Simon Constantine, isä ja poika.

Lush ei ole vallannut tätä gorillafirmaa, vaan sillä oli jo alun alkaenkin vahva kytkös Lushiin. Mark Constantine on nimittäin Lushin toinen perustaja, ja poikansa Simon taas pääparfymisti Lushilla. Lushista ja sen tarinasta lisää myöhemmin tässä blogissa.

Parfyymejä ja niiden oheistuotteita onkin aikamoinen valikoima ja niissä on noin keskimäärin 60% luonnollisia aineita ennenkuin alkoholia lisätään, mikä saa tuoksut syvemmiksi kuin synteettisissä parfyymeissa.



Mutta minun ei nyt pitänyt puhua parfyymeistä, vaan kätevistä hammastahnoista. Joskus 2000-luvun alkupuolella Lush julkaisi mustan hammastahnan, joka oli niin suosittua UK:ssa, että muihin maihin sitä ei paljoakaan riittänyt vietäväksi. Minäkin sitten hain omani Belfastista.

Niiden tahnojen valmistus lopetettiin, mutta nyt Lush myy näiden gorillojen aikaansaamia tablettimuotoisia hammastahnoja, ja minähän aina ilahdun kun löydän jotakin sellaista, jota ei tarvitse tunkea lennon ajaksi siihen typerään litran Minigrip-pussiin, joka sitten pursuaa yli äyräittensä kumminkin.

Hammastahnatabletteja.

Ostin kokeiluun kaksi pikkuloodallista näitä. Pakkaus on palttiarallaa tikkuaskia hiukan pienempi ja sisältää 40 tablettia.

 Käyttö sujuu seuraavasti: Laita tabletti suuhun ja nikerrä sitä. Kastele hammasharja ja ala harjata, jolloin tabletti vaahtoaa ja putsaa hampaasi. Huuhtele aine pois suusta.

Atomic-tabletissa on kahvia, neilikkaa ja inkivääriä ja se raikastaa suun hyvin. Dirty-tabletissa on taas on mm. piparminttua ja neroliöljyä. Makuja löytyy aina ruusun ja suklaantuoksusta jasmiiniin ja minttu-wasabista valkaiseviin. Lisätietoja sarjasta täällä.


3 kommenttia:

  1. Aluksi ajattelin, että häh tabletti-hammastahna, miksi? mutta sitten tosiaan ymmärsin, että tämähän on loistava keksintö! ei pelkästään lentomatkoja varten, vaan muutakin matkustamista varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Pieni ja kevyt rasia, joka on pahvinen ja sikäli luontoystävällinen rasia! Itse tabletit ovat reilun kaupan vegaanisia tuotteita. Aion ostaa jatkossakin!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!