keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kotitekoinen hierontaöljykynttilä - kiva ja erilainen lahjaidea!

Luin mielenkiinnolla Kaisa Virtasen blogikirjoitusta tällaisesta kynttilästä, ja kun en useammassa kaupassa ravaamisesta huolimatta (vielä) ole sellaista löytänyt, kuukkelilla vastaan osui sellaisen teko-ohje. Ohjeessa kynttilät oli tehty lasiastioihin (esim. juomalasi), mutta varminta olisi hankkia metalliset astiat niiden tekoon. Tässä ohjeessa on käytetty appelsiinin ja kanelin eteerisiä öljyjä ja vaniljaa, jotka lämmittävät mukavasti kylmemmällä ilmalla. Voithan kokeilla myös joillain muilla eteerisillä öljyillä, kuten esimerkiksi yhdistelmällä piparminttu-rosmariini tms.



Hierontaöljykynttilä (3 kpl)

60 g sheavoita
60 g kaakaovoita
30 g avokadovoita
30 g manteliöljyä (kookosöljy tai rypäleensiemenöljykin käy...)
30 g mehiläisvahaa
16 tippaa eteeristä kaneliöljyä
16 tippaa vaniljan tuoksua
1 tl eteeristä appelsiiniöljyä

3 hiukan liian pitkää kynttilänsydäntä, 3 metallinappia (sellaisia, joilla kynttilänsydän ankkuroidaan astian pohjaan), 3 noin yli desilitran vetoista kynttiläastiaa (tarpeeksi paksua lasia, jos käytät lasisia).

Jos käytätä lasisia, laita ne kuumaan (mutta ei kiehuvaan veteen), tai vaihtoehtoisesti uuniin niin, että ne ovat siellä ja kuumenevat hitaasti (ei tarvitse laittaa uunia kovin lämpimälle). Tämä siksi, etteivät ne halkeaisi kun kuuman massan kaataa sisään.

Kuumenna rasvat ja vaha  hitaasti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Älä anna kuumeta liikaa, muuten sillä silloin shea- ja kaakaovoi menevät rakeisiksi. Kun seoksen aineet ovat sulaneet, anna sen jäähtyä n. 50 C sekoitellen ja lisää samalla eteeriset öljyt.

Kiinnitä kynttilän sydämet metallinappeihin ja napit tipalla astioitten pohjiin. Kynttilän sydämen yläpään voit kiinnittää vaikka pyykkipoikaan, jonka laitat astian reunojen päälle lepäämään niin, että sydän on keskellä astiaa.

Kaada seos varovasti astioihin ja anna jäähtyä (huom. älä laita kylmään jäähtymään, sillä muuten kynttilöihin voi tulla halkeamia.

Pakkaa kynttilät koristeiden kera sellofaaniin ja korista kauniilla nauhalla.

Kynttilää polttamalla huoneeseen leviää ihana tuoksu ja sulanut öljy toimii lämpimänä hierontaöljynä.

Tarvikkeita saa mm. eBaysta, Pienestä Tuoksukaupasta tai iHerbistä.


1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!