maanantai 3. maaliskuuta 2014

Missä iässä minkäkinlaista ryppyvoidetta?

En tiedä, onko tämä asia hiukan niinkuin painoindeksi (BMI), eli kertooko se mitään. Toisaalta esimerkiksi Gdanskissa oli Rossmanilla laitettu eri ikäisille tarkoitetut purnukat eri hyllyille, joten valinta oli helppoa sitten vaan eri merkkien välillä.

Monissa blogeissa on pohdittu tätä samaa ja jostakin netistä nappasinkin tällaisen kuvan, joka kertoo yhden ratkaisun ongelmaan.




Jos geenit ovat huonot, niin kosmetiikalla ei paljoa voi enää saavuttaa. Sama koskee sitä, jos elintavat ja ruokavalio ovat huonot.

Ruokavaliosta sen verran, että tarpeeksi proteiinia sisältävä ruokavalio liikunnan ohella stimuloi anabolisten hormonien erittymistä kehossa, kun taas sokeri ja ravintoköyhät hiilihydraatit lisäävät insuliinineritystä, mikä vanhentaa. Parasta olisi siis syödä sillä tavalla, että insuliinitaso ei pääse kovin nousemaan, mikä tarkoittaa proteiini- kasvis- ja rasvapainotteista ruokaa. Aurinko on myös paha ihon vanhentaja.

Suojaa ihosi haitallisilta auringonsäteiltä jo aikaisin keväällä tai mielellään läpi vuoden.

Niin, eikä niitä voiteita saa unohtaa laittaa muuallekin. Joskus näkee ihmisiä, joilla naama on ihan OK, mutta iästä kielivät kaula ja siitä alaspäin näkyvä osa. Tämä koskee niin miehiä kuin naisia ja tilannetta vielä pahentaa kun aurinko tekee tuolle alueelle pilkkujaan.


Myös polvet, joissa nahka on rypistynyt ja roikkuva, kielivät iästä ja hoitamattomuudesta.


Pusseja voi siis olla muuallakin kuin silmien alla! Entä kuinka moni hoitaa käsiään säännöllisesti nuoresta pitäen?

Tällaisia käsiä näkyy suhteellisen nuorillakin ihmisillä.

Jokainen meistä toki vanhenee, mutta sitäkin prosessia voi hidastaa hoitamalla itseään. Parhaat hoitovinkit ovat joko hyvin edullisia tai ihan ilmaisia. Tällä viittaan elintapoihin. Kallista kosmetiikkaa ei välttämättä tarvita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!