sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Chelsea-pullat

Tässä on vanha englantilainen resepti, jolla saa asunnon tuoksumaan todella herkulliselta! Herkullisuus ei jää ainoastaan tuoksuksi, vaan ne maistuvat myös! Ne on paras tehdä vuokaan bostonkakun malliin, tai paperisiin muffinssivuokiin.



Chelsea-pullat

100 g vehnäjauhoja
100 g sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
pussi kuivahiivaa (7g)
5 rkl lämmintä maitoa
1vatkattu muna
3-5 rkl lämmintä vettä
25 g voita sulatettuna
2 keskikokoista banaania ohuina viipaleina
100 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja hienonnettuina
50 g ruskeaa sokeria (vaalea muscovado parasta)
1 tl jauhettua kanelia
1/2 appelsiinin raastattu oranssi kuoriosa
2 rkl juoksevaa hunajaa lämmitettunä

Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Tee keskelle kuoppa ja kaada siihen maito, muna ja niin paljon vettä, että saat pehmeän taikinan. Vaivaa taikinaan hyvin ainakin 5 minuuttia tai kunnes se on tasaista ja notkeaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä kohoamaan, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Jos käytät vuokaa, voitele se voilla. Vuoka tulee olla n. 20 cm halkaisijaltaan.

Jauhota leivinpöytä ja leivo taikinasta n. 30 cm x 25  cm suorakulmioksi.

Sekoita hedelmät, sokeri, kaneli ja appelsiininkuori ja levitä seos taikinalle. Rullaa taikina pitkältä sivulta alkaen ja paina rullan päät umpeen.

Leikkaa pötkö yhdeksäksi tasakokoiseksi palaksi jotka asettelet vuokaan leikkauspuoli ylöspäin niin, että ne juuri ja juuri koskettavat toisiaan. Peitä ja anna kohota 30 minuuttia.

Laita uuni 200 C, kiertoilmauuni 180 C. Sivele puolet lämmitetystä hunajasta pullien päälle ja paista niitä n. 20-25 minuuttia.

Ota pullat pois uunista kun ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä n. 10 minuuttia ja pensselöi loppu hunaja pullille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!