sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kotitekoiset myslipatukat

Näitähän on toki myytävänä kaupoissakin, mutta niiden teko on niin helppoa, että miksi maksaa siitä? Myslipatukoista saa hyvän hiukopalan, kunhan ne paketoi kunnolla ennen käsilaukkuun laittamista. Mysliä vaihtelemalla niistä saa aina erimakuisia.


Myslipatukat

175 g muscovadosokeria (intiaanisokeri tai joku muukin ruskea sokerilaatu käy)
100 g oliiviöljypohjaista levitettä
50 g kirkasta hunajaa
300 g kuitupitoista mysliä
50 g kuivattuja marjoja ja hedelmiä hienonnettuina
1 rkl pellavan- tai seesaminsiemeniä

Lämmitä uuni 180 C. Vuoraa n. 18 cm kanttiinsa oleva vuoka leivinpaperilla.

Laita sokeri, oliiviöljylevite ja hunaja tarttumattomaan pannuun ja kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Sekoita hyvin ja lisää mysli ja kuivatut hedelmät ja/tai marjat.

Kaada seos vuorattuun uunipannuun ja tasoita pinta lusikalla taputellen. Sirottele pinnalle seesamin- tai pellavansiemenet ja paista uunissa  n. 20 minuuttia tai pinta on kullanruskea.

Ota vuoka pois uunista ja anna jäähtyä ainakin 30 minuuttia. Leikkaa 12:ksi tangoksi.

Tangot voit halutessasi dipata tummaan suklaaseen (kokonaan tai puoliksi).

Per tanko:
237 kcal
proteiinia 3 g
hiilihydraatteja 36 g
rasvaa 2 g
kuitua 2 g


2 kommenttia:

  1. joskus vois ihan mielenkiinnosta kokeilla

    VastaaPoista
  2. Voihan niitä tehdä vaikka kylään mennessä tuliaisiksi, dippaa toisen puolikkaan suklaaseen ja pakkaa kivasti sellofaaniin.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!